Як варити смачну кашу, щоб їли і діти, і дорослі?

Alisaaa

Alisaaa

Новичок

Приєдналась: 08.04.2020
Створила тем: 166
126.07.25 22:32
Дівчата й хлопці, виручайте! Ніяк не можу знайти золоту середину, як варити кашу так, щоб і дітям смакувала, і дорослі не носа крутили. Син ще нічого, а от чоловік каже, що "знов ця твоя прісна каша"... Пробувала гречку з маслом, рис з овочами, навіть булгур — і все не те. Може, хтось має реально перевірені рецепти? Бо я вже в розпачі, хоч бери й піди знову на бутери та сосиски. А так хочеться, щоб було смачно, корисно і по-домашньому, без зайвих заморочок. Поділіться досвідом, хто як рятується!

Gohhh88

Gohhh88

Новичок

Приєднався: 06.12.2020
Створив тем: 90
226.07.25 22:33 Відповідь на 1 від Alisaaa
Ооо, знайома ситуація! У мене таке саме було, доки сам не взявся за справу. Головне — не просто каша, а щоб вона була з "фішкою". Наприклад, я гречку почав робити з грибами, цибулькою й трохи вершкового масла — смакота! Або перловку замочити заздалегідь, потім тушкувати з морквою та куркою — зовсім інший рівень. І ще нюанс — додати спецій трішки, типу куркуми або копченої паприки, тоді каша стає ароматною, і вже ніхто не бурчить. Головне — експериментувати, не зупиняйся на воді з сіллю, тоді точно не буде нудно.

Alisaaa

Alisaaa

Новичок

Приєдналась: 08.04.2020
Створила тем: 166
326.07.25 22:33 Відповідь на 2 від Gohhh88
Боже, як же дякую тобі за ідеї! Вже слинка тече від самої думки про гречку з грибами — ніколи не додумувалась! А перловка з куркою — це взагалі щось новеньке, треба обов'язково спробувати. А ти сам придумував ці рецепти, чи десь підгледів? І ще скажи, будь ласка, які крупи ти зазвичай купуєш? Бо я помітила, що від якості крупи теж залежить дуже багато...

Gohhh88

Gohhh88

Новичок

Приєднався: 06.12.2020
Створив тем: 90
426.07.25 22:43 Відповідь на 3 від Alisaaa

Та я спочатку експериментував навмання, але потім знайшов класну підбірку —  рецепти домашньої каші  https://lavka.terra.ua/tm-terra/kashi  з нормальних продуктів, нічого вигадувати не треба. Найбільше мені зайшли кукурудзяна з сиром і запечена пшоняна з гарбузом. Вони реально ситні, ароматні й виглядають апетитно, навіть для тих, хто каже "я каш не люблю". Щодо круп — беру переважно ті, що вже випробувані, без зайвих добавок. Наприклад, є добрі варіанти від українського виробника Лавка Терра — в них і фасування нормальне, готувати легко, й страви виходять смачні.  Спробуй — і ти точно забудеш про сосиски на сніданок! До того ж, це здорова їжа, що найголовніше...